Recept

07 Aug 2021

Overheerlijke kip kerrie met bloemkoolrijst!

Hier mag je me ‘s nachts voor wakker maken! Haha

Ingrediënten 2 pers

 

Alles is bij mij trouwens biologisch 😃

 

  • 300 gr kipfilet
  • 400 gr sperziebonen (uit eigen moestuin!! Mmm )
  • 1 grote ui gesnipperd
  • teentje knoflook
  • bloemkool rijst
  • 50-70 gram ananas stukjes
    handje rozijntjes
  • kokosmelk (uitgeharde witte deel)
  • 2 el kerriepoeder
  • 2 tl paprikapoeder
  • scheut olijfolie
  • kokosolie
  • peper en zout naar smaak

 

Ik marineer de kip altijd minimaal 3-4 uur voor het bakken. Dan is de marinade goed ingetrokken en de kip heerlijk mals!

Snijd de kip in stukjes.

Voor de marinade; pak een kom en voeg de olijfolie, knoflook, paprika en kerriepoeder, zout en peper toe. Schep de kip in de marinade en zet een paar uur afgedekt in de koelkast.

Kook de sperziebonen beetgaar. In een koekenpan fruit de ui met kokosolie, zout en peper. Voeg na een paar minuten de kip toe en bak deze bijna gaar. Voeg dan de kokosmelk toe met de rozijntjes en ananas. Kook dit voor 5 minuten en voeg de sperziebonen toe.

Kook in een aparte pan de bloemkoolrijst beetgaar en voeg wat kokosolie en zout toe.

 

 

 

Alles op het bord en klaar!